Fényvédelem a kirakatban

Közeleg a nyár. Az egyik budapesti plázában – a fényvédelem szempontjából – alaposan szemügyre vettem az egyik kirakatban a nyári kollekciót. A ruhák a vállakat fedték, helyenként láttam napernyőt és napszemüveget is.

A gondom a fejfedőkkel akadt, leginkább a fiúk sapkájával… :-( A baseball sapka – már többször írtam róla – NEM alkalmas fényvédelemre, csak igen korlátozott mértékben. Ha rendeltetésszerűen használják, akkor a homlokot ugyan védi, de a füleket és a tarkót egyáltalán nem! Ha a sapkát hátracsapják, akkor a tarkó ugyan védett, de a homlok bőre “ablakosan” leég! Meg persze minden máshol is, ahol nem használt fényvédőt, vagy nem fedte ruha…

baseball1

A lányok-asszonyok fején többnyire széles karimájú kalapot láttam, aminek nagyon örültem, mert megfelelő fényvédelmet biztosít.

Persze a fiúk-lányok esetében egyaránt lényeges, hogy a fényvédelemről máshogy is gondoskodjunk; minden esetben használjunk magas faktorszámú FÉNYVÉDŐ KRÉMET!

baseball2

A képek forrása:

Szerző: Dr. Kuroli Enikő

A www.drkurolieniko.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérem, minden esetben forduljon szakorvoshoz!