Előadásom a Kutatók éjszakáján

“Miről is szól ez a nap?

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthatnak a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába.

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.”  (Forrás: Kutatók éjszakája)

kutatok-plakat

A Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán kollégáimmal előadásainkkal mi is részt veszünk a programsorozaton. A bőrklinikai program az alábbi:

kutatók program

Előadásom 45 percben, 18:40-kor kezdődik, Tüzesen süt le a nyári nap sugára címmel, majd az este folyamán ugyanez elhangzik még egy alkalommal, 21 órakor.

kutatók, címdia

A Bőrklinika elérhetősége: 1085 Budapest, Mária u. 41., Előadóterem (a főépület előtt, az udvaron).

borklinika-terkep

A Kutatók éjszakájának további programjai elérhetők itt: Kutatók éjszakája, 2017

Szerző: Dr. Kuroli Enikő

A www.drkurolieniko.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérem, minden esetben forduljon szakorvoshoz!