Bőrügyek a Kossuth Rádióban

interjú
Bak Anita szerkesztő-műsorvezető társaságában, a Kossuth Rádió stúdiójában

Dr. Yael Adler Bőrügyek c. könyve kapcsán a bőrünkről, annak felépítéséről, a patológus munkájáról, bőrtípusokról, melanomáról, fényvédelemről beszélgettünk Bak Anita szerkesztő-műsorvezetővel. Ezúton is köszönöm a meghívást, a szívélyes fogadtatást és az idegenvezetést is, remekül éreztem magam!

Az interjú 3 részben, a Kossuth Rádióban, a Közelről c. műsorban volt hallható csütörtök délutánonként, 2017. augusztus 3-án, 10-én és 17-én. Ha netán lemaradtak volna róla, az alábbi linkekre kattintva, az interjú 3 részben meghallgatható.

1. rész:

“Dr. Yael Adler bőrgyógyász, 2007 óta magánpraxist folytat Berlin-Grunewaldban. Rendszeresen ad elő, egészségügyi szakértőként, többször bizonyította már azt a képességét, hogy bonyolult orvosi kérdésekről közérthetően, szemléletesen és roppant szórakoztatóan tud beszélni. A Spiegel sikerlistájának élén álló Bőrügyek című könyve eddig 21 nyelven jelent meg. Magyarul pár hete olvasható. Dr. Kuroli Enikő patológus szakorvossal, Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika munkatársával Bak Anita beszélget bőrünk működéséről.”

Bőrügyek, interjú, 3/1.

2. rész:

“Felhám, irha, bőralja – a bőrünk felépítésének hármas szerkezetével talán tisztában vagyunk. De vajon mi a feladata az egyes rétegeknek? Milyen vastagak? Hol helyezkednek el az anyajegyek vagy a szőrtüszők? Melyik réteg felel az izzadásért? És hogyan újul meg a bőr? Kuroli Enikőt, a Semmelweis Egyetem Bőrklinikájának patológus szakorvosát Bak Anita kérdezi.”

Bőrügyek, interjú, 3/2.

3. rész:

“Percenként mintegy 40 ezer bőrpikkely válik le rólunk. Ez napi 10 grammot jelent. Egészséges szervezet esetén ez láthatatlan, észrevehetetlen folyamat. A bőrünk legkiterjedtebb érzékszervünk hallani is képes. Ezúttal fókuszban a bőr változása, az öregedés során megjelenő képletek…”

Bőrügyek, interjú, 3/3.