Súlyosan leég a napon a Nivea-baba

Rendkívül szemléletes módon hívja fel a figyelmet a Nivea kozmetikai cég a naptej nélkülözhetetlen voltára. Játék babákon mutatják be, hogy fényvédelem nélkül milyen könnyen leég a gyerekek bőre (is).

Egy brazil cég olyan babákat tervezett, melyek „bőre” kipirosodik, ha a napra teszik. Az akcióval demonstrálni szeretnék, mennyire fontos a fényvédelem, a naptej használata.

nivea-doll
Nivea baba

A Nivea Doll nevű játék babát UV-érzékeny anyagból készítették, ezért szó szerint rákvörösre ég a tűző napon, éppúgy, mint a fehér bőrű kisgyerekek bőre. Ugyanígy, kiválóan szemléltethető, hogy ha a gyermekek bőrét naptejjel bekenjük, az megvédi őket a káros napsugárzástól. Ezzel a módszerrel játékos formában taníthatjuk meg a kicsiknek, hogy miért fontos az erős UV-sugarak elleni védelem. Meg lehet mutatni például azt is, hogy a reggeli órákban mennyivel több idő kell a leégéshez, a déli órákban pedig milyen kevés!

Ezt a játék babát, mint kiváló edukációs eszközt, javaslom minden kisgyerekes családnak! Sőt, javaslom az óvodáknak is, vásárolják meg és a legközelebbi strandolás, vagy tartós, nyári napon való tartózkodás során próbálják ki együtt a gyermekekkel! Az egyszer már leégett babák, ha árnyékba teszik, visszahalványulnak, tehát többször is ki lehet próbálni.

doll
Játszva tanulhatják a fényvédelmet a kicsik!

Mivel a napsugárzás káros hatásaival, leégéssel, bőrdaganatokkal, melanomával kapcsolatos hazai felvilágosítás gyermekcipőben jár, így ez a lehetőség kitűnően javítja a gyermekek ez irányú ismereteit! Ismerkedjenek meg a kicsik a fényvédelem fontosságával, ezzel a felnőttkori daganatok előfordulását is megelőzhetjük!

(A hazai üzletek közül – anélkül, hogy reklámoznám – a Nivea-baba tudtommal a DM-ben kapható.)

nivea baba, kislány
Egy szőke, fehér bőrű kislány próbálja ki a babát és tanulja meg a fényvédelem fontosságát

Szerző: Dr. Kuroli Enikő

A www.drkurolieniko.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérem, minden esetben forduljon szakorvoshoz!