John McCain betegsége

JOHN McCAIN amerikai politikus, az amerikai elnökválasztás republikánus elnökjelöltje 2008-ban.

McCain szenátor bőrén eddig négy melanomát diagnosztizáltak. Ebből 3 daganat csupán felszínes, vékony melanoma volt, az egyik például a bal karon.
2000-ben a bal arcfélen lévő melanoma azonban a bőr mélyebb rétegeibe hatolt, a tumor vastagsága a hírek szerint 2,2 mm volt. (Egyes jelentések szatellita jelenlétét is említik, más források ezt cáfolják.)
A műtét során elsőként a primer daganatot metszették ki 2 cm-es ép szegéllyel, majd egy ülésben őrszem-nyirokcsomó vizsgálatot végeztek, de a fagyasztott metszeteken a patológusok daganatsejteket nem találtak. John McCain előzetes engedélyével (egyesek szerint 36, mások szerint 33 db) regionális nyirokcsomó és a fültőmirigy egy része is eltávolításra került, majd helyreállító műtét zajlott.
A műtétet követő kivizsgálás során a CT, MRI, hasi ultrahang, LDH-érték áttétet, progressziót nem igazolt. A szenátor azóta is tünet- és panaszmentes és a 15 éves kontrollvizsgálatok is negatív eredménnyel zárultak.

McCain

Szerző: Dr. Kuroli Enikő

A www.drkurolieniko.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesítik a szakemberrel történő személyes konzultációt és kivizsgálást, ezért kérem, minden esetben forduljon szakorvoshoz!