Bókay Árpád Általános Iskola

Ma ismét egy kedves meghívásnak tettem eleget. Az 1903-ban épült Bókay Árpád Általános Iskolában 2×45 percben elsőként a nyolcadikos, majd a hetedikes diákoknak tartottam interaktív bemutatót a napsugárzás káros hatásairól, anyajegyekről, melanomáról és kampányoltam a szolárium használata ellen is.
A nagyobbak magabiztosan, helyenként kamaszosan nyeglén, de barátságosan viselkedtek, bár kérdéseimre kezdetben nem túl adekvát válaszokat adtak. Ám csakhamar már megelőztek egy-egy képnél, bátran tippeltek és éreztem, ahogy fokozatosan megnyílnak a téma iránt és nyitnak felém is. Örömmel konstatáltam, hogy még senki sem járt szoláriumban! (Talán ez így is marad a mai nap után!) Az óra hamar elröpült és mikor megköszöntem a figyelmüket, elismerő füttyentésekkel fűszerezett vastapsot kaptam! :-) A hetedikesek csendesebben, visszafogottabban viselkedtek, de ők is rendkívül érdeklődőek voltak. Már a kiürült teremben pakoltam, amikor a szervező Tanárnő visszatért és lelkesen újságolta, hogy nagy hatással lehettem a diákokra, mert az udvaron egymás bőrét vizsgálgatják… 😀
Remekül éreztem magam és ezúton is köszönöm a lehetőséget a Bókay Árpád Általános Iskolának és köszönöm szépen az ajándékot is! :-)

Bókay